Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Grønne boliglån, hva er det?

Er du på boligjakt og vil investere i en energivennlig bolig? Eller kanskje du skal pusse opp for å gjøre huset ditt mer energieffektivt? I så fall kan du få gunstige lånebetingelser. Banker som tilbyr grønne boliglån gir deg en ekstra god boliglånsrente dersom du oppfyller en del energieffektiviserende krav.

For stadig flere av oss er bærekraft blitt et viktigere kriterium når vi gjør store og små valg i hverdagen, også når det gjelder hvordan vi bor. En undersøkelse utført av Huseiernes Landsforbund viser for eksempel at seks av ti nordmenn er opptatt av å gjøre boligen mer miljøvennlig. Nå kan bankene bidra til at energitiltak i hjemmet blir lettere å gjennomføre.

Les også: Bli mer miljøvennlig og spar energi hjemme

Lavere rente for grønne tiltak i hus

Flere banker tilbyr billigere boliglån hvis boligen, eller det som skal gjøres i boligen, regnes som miljøvennlig. Grønt boliglån blir skilt ut som et eget lån ved siden av boliglånet du har, og gjelder utgifter som er dokumentert og knyttet til valg av energibesparende løsninger som for eksempel etterisolering, varmepumper eller solceller. 

Bankene opererer med forskjellige krav for å kvalifisere til miljørenten. Noen krever kun at du er forpliktet til å vurdere energieffektiviserende tiltak, mens andre bare gir støtte til boliger som kvalifiserer til passivhus eller er i energiklasse A eller B.

Det er tre hovedtyper av grønne lån:

  • Kjøp eller bygging av miljøvennlig bolig
  • Oppgradere eksisterende bolig til høyere miljøstandard
  • Gjøre tiltak som er miljøvennlig, og som utløser støtte fra Enova.

Gjennom Enova-tilskuddet kan privatpersoner få penger tilbake for en rekke energitiltak. Det gjelder både ved oppgradering av eksisterende bolig og ved bygging av ny bolig.

Les også: Er du på boligjakt? Disse strømslukene bør du se etter på visning

Energimerking viser hvor grønn boligen din er

Energi- og kostnadssparende tiltak i bolig er et tema som har blitt stadig mer aktuelt de siste årene. Energimerking gir deg informasjon om boligens oppvarmingssystem og om boligens energistandard.
 
Energikarakteren symboliseres ved hjelp av en bokstav (A-G) og oppvarmingskarakteren med en farge. Fargen blir grønnere hvis boligen bruker fornybar energi som varmepumpe, fjernvarme eller solenergi. Mens bruk av strøm, olje og gass gjør den rødere. Energikarakteren sier noe om hvor energieffektiv bygningen er.
 
En høy karakter, som A og B, betyr for eksempel at det vil være lett å holde en stabil innetemperatur og få lave strømregninger. Du bør jobbe for å oppnå en god karakter på denne skalaen både når du skal pusse opp eller kjøpe nytt. Energitiltak som gir flere klimasmarte boliger er et skritt på vei mot en grønnere verden.
 
New call-to-action
 
Relaterte innlegg

Bevegelse

   |   
Det hevdes i blant at elbiler er mer brannfarlige enn andre biler, og bør holdes unna parkeringsgarasjer. Vi har undersøkt om det stemmer.
Les mer

Bevegelse

   |   
Batteriet er elbilens hjerte, og elbilens mest dyrebare element. Da er det heller ikke så rart at vi kan uroe oss over nedsatt kapasitet og dårligere brukeropplevelse. ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå