Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Husk å resirkulere gamle batteriprodukter!

Har du fått ny mobiltelefon, laptop eller nettbrett til jul? Husk på å resirkulere gamle, batteridrevne dingser, så de ikke forpester klimaet!

En mengde av produktene vi omgir oss med i hverdagen, inneholder batterier. Leker med lyd og lys, blinkesko eller oppladbare verktøy, har alle det til felles at de inneholder batterier. Disse skal leveres til gjenvinning fordi de inneholder miljøgifter! Vi leverer bare 40 prosent av batteriene våre til resirkulering, og det fører til at farlige miljøgifter siver ut i naturen og blir del av det vi spiser og drikker.

Forhandlere som selger batteriprodukter har plikt til å ta imot varer i retur for resirkulering. Dette gjelder både batteridrevne artikler og andre elektriske artikler.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Batterier på avveie kan bli liggende å «svette» og over tid lekke ut i naturen og bli en del av næringskjeden. I neste omgang  kan det bli en del av maten vi spiser, vannet vi drikker eller luften vi puster inn. For å slippe uvisshet om hvilke typer batterier som skal resirkuleres, er det bestemt at alle typer batterier skal samles inn!

– Ingen batterier skal kastes i restavfallet, slår miljøingeniør Hege A. Hellem ved Solgård Avfallsplass, Movar fast.

Mange produkter inneholder batterier

Vi omgir oss altså med et villnis av produkter som kan skjule et batteri, som må tas hånd om når levetiden er over eller vi bare rydder i hus og hjem og skal kjøre «alt skrotet på søpla».

LES OGSÅ: Derfor er det livsfarlig å lade mobilen på natten

Lommelykter, radioapparater, digitale kameraer, alle musikkspillere, elektriske tannbørster, trådløse telefoner, hageverktøy, alarmer, bærbare pc-er, modellbiler, fly og båter, kalkulatorer og små støvsugere er bare noe vi kan liste opp i tillegg til det som allerede er nevnt.

Alle batterier skal være merket med en overkrysset avfallsbeholder, som viser at batteriene ikke skal kastes i restavfallet. Batterier med betydelige mengder av tungmetaller skal også merkes med Hg (kvikksølv), Cd (kadmium) eller Pb (bly).

Kort oppsummert:

  • Mange produkter inneholder batterier, uten at vi alltid er klar over det
  • Batterier inneholder farlige miljøgifter som siver ut i naturen og blir del av det vi spiser og drikker, hvis de ikke gjenvinnes på rett måte
  • Alle batterier skal leveres til retur, men vi returnere bare 40 prosent av batteriene våre
  • Forhandlere har plikt til å ta imot batterier og produkter som inneholder batterier

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå