Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Hva er grønne billån?

Elbil blir stadig mer populært i Norge. Miljøgevinsten bilene bringer har dessuten gjort at flere finansieringsinstitusjoner tilbyr grønne billån. Er de egentlig mer gunstige enn vanlige billån?

Norske myndigheter har et mål om at alle nye biler solgt etter 2025 skal være nullutslippsbiler. Dette er trolig en av grunnene til en høy etterspørsel etter elbiler, slik at prisene på både brukt og nytt holder seg jevnt over høyt. Da er det en fordel at flere finansieringsinstitusjoner tilbyr grønne billån.

Grønne billån, også kalt klimalån, er lån til bil som tilbyr gode lånebetingelser. Kravet er at lånet går til kjøp av en miljøvennlig bil som tilfredsstiller visse kriterier.

- Ideen her er at du som kunde blir belønnet med de beste betingelsene selskapet tilbyr om du velger elbil, eller andre lavutslippsmodeller, forteller Svein Kåre Haaland, daglig leder Dahles Auto Sarpsborg AS.

Hvem tilbyr grønne billån?

Fra bankene begynte å kaste seg på ideen om klimavennlige billån, ser det ut til at S´banken, NAF, Santander og DNB er blant finansieringsinstitusjonene som har tilbudt denne typen lån lengst.

Også mindre og mer lokale banker har begynt å tilby grønne billån. Et eksempel på dette er AS Financiering, et datterselskap av Sparebanken Øst som spesialiserer seg på billån. Det kan derfor lønne seg å gjennomføre et raskt Google-søk på din lokale bank og veie kostnadene opp mot andre for å få det mest lønnsomme lånet.

Hvorfor ønsker banker å tilby grønne billån?

Det er sannsynligvis flere grunner til at diverse norske banker ønsker å tilby grønne billån til sine kunder. Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver hos DNB, forklarer at de tilbyr miljøvennlige lån fordi det etterspørres av kundene. Han trekker også frem miljøhensynet.

- DNB tilbyr flere og flere «grønne» produkter fordi vi ønsker å ta vår del av samfunnsansvaret for det grønne skiftet, sier han.

Hvilke kriterier stilles for at bilen skal regnes som klimavennlig?

Svein Kåre Haaland i Dahles Auto poengterer at man bør være oppmerksom på at det varierer litt fra selskap til selskap hvor de legger listen for hva som kvalifiserer for grønne billån, men det er likevel noen krav å innfri for at bilen skal godkjennes som klimavennlig;

  • Bilen slipper ut mindre enn 120 g/km (bensin, diesel med filter, hybrid).
  • Elbiler
  • Etanolbil E85
  • Natur- og biogassbiler

Din guide til elbil

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå