Det er stor sannsynlighet for at dine personopplysninger havner på det mørke nettet. Overvåker du opplysningene dine, får du tid til å forebygge misbruk før det skjer.

Har du tenkt på at opplysningene dine ligger spredt på nettet — fritt frem for andre å finne og utnytte? Det er stor sannsynlighet for at din epostadresse eller fødselsnummer allerede har havnet på det mørke nettet — stedet der kriminelle kjøper og selger opplysninger. Hvordan kan overvåking hjelpe deg med å beskytte dine opplysninger hvis informasjonen allerede er lekket ut på det mørke nettet? Overvåking er en enkel måte å få oversikt over hvilken type informasjon om deg som ligger tilgjengelig på nettet, slik at du vet hva og hvordan du kan beskytte deg mot misbruk. Det eneste du trenger å gjøre er å aktivere din brukerkonto og registrere opplysningene dine i en digital plattform — så hjelper vi deg med resten.

Slik overvåkes personopplysningene dine

  • Vi samler dine registrerte opplysninger. Først sammenstiller vi alle de opplysningene du har registrert i plattformen. Dette kan være e-postadresser, kredittkortnumre og andre ID-opplysninger som du ønsker å følge med på.

  • Vi søker etter opplysningene på hele nettet. Ved hjelp av avansert teknologi, skanner vi data som ligger ute på nettet og sammenligner det med de opplysningene som du har registrert i plattformen.

  • Du får et varsel hvis vi finner noe. Vi sender deg en melding hvis noen av dine opplysninger blir funnet i en datalekkasje. Du får også faglige råd om hvordan du håndterer varselet.

 

ID Vakt søker blant ca 66.000 sikkerhetsbrudd som inneholder over 42 millarder dataposter på det mørke nettet.

Digitale trusler i 2023

Avansert phishing. Svindlere vil prøve å få tak i informasjon din ved å sende deg falske medlinger på sms, epost og telefon. De bruker avansert teknologi og kunstig intelligens som gjør det enda vanskeligere å se forskjellen mellom ekte fra falske henvendelser.

Flere dataangrep og personopplysninger på avveie. Andelen av datainnbrudd ved løsepengevirus økte med 41% i 2022. Siden 2021 har blant annet flere store norske konsern, Stortinget og fylkeskommuner vært utsatt for alvorlige dataangrep.

BankID-svindel. Et skreddersydd svindelforsøk tar tid å planlegge, men gir en mangedoblet gevinst. I de fleste tilfeller vet de kriminelle en del om sine ofre på forhånd, noe som gjør svindelen enda mer troverdig. Selv om sikkerheten til BankID og andre løsninger for sikker digital autentisering stadig blir bedre, må man forvente at kriminelle aktører både vil utnytte eksisterende svakheter og finne nye måter å misbruke eller omgå slike tjenester som et ledd i bedragerier eller ID-tyverier.

ID Vakt hjelper og beskytter deg mot nettkriminalitet

Med ID Vakt får du forebyggende råd mot svindel og identitetstyveri. Har du blitt utsatt for noe kriminelt, hjelper vi deg med å få oversikt over skaden og stoppe misbruket. Du slipper å stå alene. Vi avviser urettmessige krav mot deg, gir råd om hvordan søke om reklamasjon fra banken og støtter deg hele veien. Kontakt oss på på telefon: 67 57 58 28 eller e-post: fortum@idsikring.no

3 fordeler med overvåking:

1. Du oppdager raskt om dine data er lekket fra et datainnbrudd. Som aktiv bruker av overvåkningstjenesten får du varsel når opplysningene dine blir funnet på nettet, slik at du kan forebygge misbruk.

2. De kriminelle får mindre tid til å utnytte deg. Vi varsler deg så snart opplysningene dine blir lekket — også på fora og handelsplasser på det mørke nettet, slik at du rekker å stenge de kriminelle ute fra ditt digitale liv.

3. Du er forberedt på fremtidige datalekkasjer. Nå som du vet at dine opplysninger både kan havne på avveie og er svært verdifulle for andre, er du bedre rustet til å beskytte deg i tiden fremover.

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen