Home Fortumbloggen Jeg skal flytte, hva må jeg gjøre?

Når du skal flytte, er det mye å huske på, som strømavtale, rengjøring, transport og en lang rekke andre ting. Vi har laget en sjekkliste til deg slik at flytteprosessen blir så enkel som mulig.

Gode flyttetips

  1. Send inn flyttemelding til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet. Dette kan du gjøre elektronisk her: skatteetaten.no

  2. Meld fra om flytting/ettersending til Posten. Folkeregisteret varsler ikke Posten om at du har flyttet. Les mer her: posten.no

  3. Bestill flyttetransport i god tid, og avtal nøyaktig tidspunkt for når de skal komme.

  4. Bestill strøm til ny bolig. Når du flytter, er du selv ansvarlig for å bestille strøm til den nye boligen din. Det er i tillegg ditt ansvar at kundeforholdet for din forrige bolig blir sagt opp. Dersom du velger en avtale fra Fortum når du flytter, ordner vi alt det praktiske for deg så du kan fokusere på andre ting. Allerede kunde hos oss? Logg inn på Min side for å ta med deg Fortum til din nye bolig.

  5. I forbindelse med bestilling og/eller oppsigelse, må du noen ganger oppgi målepunkt-ID (åtte siffer). Dette finner du på strømregningen din eller på «Min side» på nettsidene til strømleverandøren din.

  6. Ved bestilling av strømavtale, må du oppgi målenummeret til boligens strømmåler (16 siffer). Dette nummeret finner du på boligens tilhørende strømmåler - gjerne i nærheten av en strekkode.

  7. Bytt fastlege dersom du flytter over et stort geografisk område. Dette kan du enkelt gjøre på Helsenorge.no.

  8. Planlegg rengjøring av boligen din i god tid. Lag gjerne en liste over ting som må gjøres (vaske lister, tørke av støv på lamper, rense teppegulv, kjøkkenvifte, sluk etc.).

  9. Handle inn tusjer, flytteesker, sakser, søppelsekker og ting du trenger til rengjøringen.

  10. Bestill flyttehjelp/utvask hvis tiden ikke strekker til. Legg ut et anbud og få et godt tilbud fra personer som spesialiserer seg på slike jobber – det er mange som ønsker å hjelpe deg. Eller kanskje du kan bestikke venner med en flaske vin, pizza eller god sjokolade?

  11. Merk flytteesker og andre ting du pakker ned i, på en tydelig måte. Klær og andre myke tekstiler kan med fordel pakkes ned i store søppelsekker. Hvorfor ikke gi bort klær du ikke ønsker lenger til Fretex eller lignende.

  12. Samle de tingene som er aller viktigst for deg i en egen eske.

  13. Avbestill/bestill, eller endre, tjenester som forsikring, bank, barnehage/skole, bredbånd, avis, telefon, samt andre abonnementstjenester. Noen leverandører har krav om minst fire ukers varsel før flytting.

  14. Rydd på loftet og i boder dersom du har det. For å bli kvitt det du ikke vil ha med videre til den nye boligen, kan du arrangere et garasjesalg/loppemarked eller selge på Finn.no. Det er utrolig hva du kan få solgt! Fretex tar også imot bøker, serviser, møbler og andre ting.

  15. Bruk opp mat du har til overs i fryseren ved å invitere venner til en utflyttingsmiddag!

  16. Husk å ta bort/sette på navn på postkassen.

Lykke til med flyttingen!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen