Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Jeg skal flytte, hva må jeg gjøre?

Når du skal flytte, er det mye å huske på. Vi har laget en sjekkliste til deg, slik at flytteprosessen blir mest mulig smertefri.

Vinn flyttehjelp

Her er noen gode tips som hjelper deg i gang:

  1. Send inn flyttemelding til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet – dette kan du gjøre elektronisk her: skatteetaten.no
  2. Meld fra om flytting/ettersending til Posten. Folkeregisteret varsler ikke Posten om at du har flyttet. Bestillingsfrist er seks virkedager etter flytting. Det kan enten gjøres elektronisk, eller på papir. Les mer her: posten.no
  3. Når du flytter er du selv ansvarlig for å bestille strøm og nettleie til den nye boligen din. Det er i tillegg ditt ansvar at kundeforholdet for din forrige bolig blir sagt opp. Dersom du velger en avtale fra strømleverandøren Fortum når du flytter, ordner de alt det praktiske for deg så du kan fokusere på andre ting! Gå inn på denne siden for å bestille en billig strømavtale til din nye bolig.
  4. I forbindelse med bestilling og/eller oppsigelse, må du gi målepunkt-ID (åtte siffer) og aktuell målerstand. Dette finner du på strømregningen din eller på «Min Side» på nettsidene til strømleverandøren din.
  5. Bytt fastlege dersom du flytter over et stort geografisk område. Dette kan du enkelt gjøre på Helsenorge.no.
  6. Planlegg rengjøring av boligen din i god tid. Lag gjerne en liste over ting som må gjøres (vaske lister, tørke av støv på lamper, rense teppegulv etc.).
  7. Handle inn tusjer, flytteesker, sakser, søppelsekker og ting du trenger til rengjøringen.
  8. Merk flytteesker og andre ting du pakker ned i, på en tydelig måte. Klær og andre myke tekstiler kan med fordel pakkes ned i store søppelsekker – gi bort klær du ikke ønsker lenger til Fretex eller lignende. Her finner du et kart med alle Fretex' innsamlingsbokser.
  9. Samle de tingene som er aller viktigst for deg, i en egen eske.
  10. Avbestill/bestill tjenester som forsikring, bank, barnehage/skole, bredbånd, avis, telefon samt andre abonnementstjenester. Noen leverandører har krav på minst fire ukers varsel før flytting.
  11. Bestill flyttehjelp/utvask hvis tiden ikke strekker til. Legg ut et anbud på MittAnbud.no eller Anbudstorget.no for å få et godt tilbud fra personer som spesialiserer seg på slike jobber – det er mange som ønsker å hjelpe deg. Du kan også bestikke venner med en flaske vin eller god sjokolade til å hjelpe deg.
  12. Rydd på loftet og i boder dersom du har dette. For å bli kvitt det du ikke vil ha med videre til den nye boligen kan du arrangere et garasjesalg/loppemarked eller selge på Finn.no. Det er utrolig hva du kan få solgt! Fretex tar også imot bøker, serviser, møbler og andre ting.
  13. Bruk opp mat du har til overs i fryseren – inviter venner til en utflyttingsmiddag!
  14. Husk å ta bort / sette på navn på postkassen.

Lykke til med flyttingen!

Vinn flyttehjelp

 Last ned gratis sjekkliste: 20 punkter for en god flytteprosess (for deg og miljøet) Last ned nå

 

 

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå