Home Fortumbloggen Jeg skal flytte, hva må jeg gjøre?

Når du skal flytte, er det mye å huske på, som strømavtale, rengjøring, transport og en lang rekke andre ting. Vi har laget en sjekkliste til deg slik at flytteprosessen blir så enkel som mulig.

Gode flyttetips

 

1. Send inn flyttemelding til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet. 

2. Meld fra om flytting/ettersending til Posten

200423_FORTUM_13_0441000x500
Flyttemelding sender du enkelt via nett.

3. Bestill strøm til ny bolig. Når du flytter, er du selv ansvarlig for å bestille strøm til den nye boligen din. Dersom du velger en avtale fra Fortum når du flytter, ordner vi alt det praktiske for deg så du kan fokusere på andre ting.

Allerede kunde hos oss? Logg inn på Min side for å ta med deg Fortum til din nye bolig.

Bestille flytting av strøm Fortum
Bestill strøm til din nye bolig hos Fortum. 

4. Husk å si opp strømavtalen i boligen du flytter fra. Hvis du glemmer det, kan du risikere å måtte betale for strømmen helt til ny eier bestiller strøm. 

5. Ha målepunkt-ID og målenummeret til boligens strømmåler klart ved bestilling eller oppsigelse av strømavtale. Målepunkt-ID (åtte siffer) finner du på strømregningen din eller på «Min side» på nettsidene til strømleverandøren din. Målenummeret (16 siffer) finner du på boligens tilhørende strømmåler.

6. Avbestill/bestill, eller endre, tjenester som forsikring, bank, barnehage/skole, bredbånd, avis, telefon, og andre abonnementstjenester. Noen leverandører har krav om minst fire ukers varsel før flytting. Bytt fastlege dersom du flytter over et stort geografisk område. 

7. Planlegg pakking og rengjøring av boligen din i god tid. Lag en liste over ting som må gjøres (vaske lister, tørke av støv på lamper, rense teppegulv, kjøkkenvifte, sluk etc.). Handle også inn tusjer, flytteesker, sakser, søppelsekker og ting du trenger til rengjøringen.

Pakking-kjokken-Fortum
Det kan være lurt å ha papir og annen emballasje tilgjengelig når du skal pakke ned ting som kan knuse. 

8. Har du mange ting du ikke ønsker å ha med videre til den nye boligen din, kan du arrangere et garasjesalg eller selge utstyr og klær på Finn.no eller Tise. Det du ikke får solgt kan du donere til en bruktbutikk eller loppemarked.

9. Merk flytteesker og andre ting du pakker ned i, på en tydelig måte og husk å merke med det rommet de hører hjemme i. Klær og andre myke tekstiler kan med fordel pakkes ned i store søppelsekker. 

10. Bestill flyttehjelp/utvask hvis tiden ikke strekker til eller inviter venner og familie slik at jobben går fortere. 

Pizza-flytting

11. Bestill flyttetransport i god tid, og avtal nøyaktig tidspunkt for når de skal komme.


Lykke til med flyttingen!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen