Home Fortumbloggen Lad bilen lønnsomt uansett hvor du er

Fortum Smartlading lar deg lade på gunstige tidspunkt - helt automatisk og stressfritt, uansett om du er på hytta eller et annet sted.

Våren er her endelig her, og nå står frihelger og ferier for tur. Det betyr helgeturer og hytteturer for det norske folk.

Samtidig har det seg sånn at vi i Norge også har verdens desidert mest elektrifiserte bilpark. Ifølge Statistisk Sentralbyrå er nå omtrent 80 prosent av alle solgte nybiler helelektriske. Da er det mange som fort har behov for hjemmelading, både hjemme og på andre plasser – eksempelvis på hytta.

Og det er her Fortum Smartlading kan spare deg for mye penger og stress.

Les mer om Fortum Smartlading her!

Lader når strømprisen er lav – stanser når den er høy

Det har seg nemlig slik at strømprisen varierer ganske mye gjennom et døgn, og derfor lønner det seg å lade når prisen er lavest. Men selv om prisen er lavest eksempelvis klokka 03:00 om natta, så er det nok få som er særlig lystne på å rive seg ut av senga og plugge inn doningen i nattens mulm og mørke.

Fortum Smartlading gjør derfor dette helt automatisk for deg. Alt du trenger å gjøre er å koble bilen sammen med Mitt Fortum-appen, og deretter vil bilen selv velge å fortrinnsvis lade mest når strømprisen er på det laveste ut ifra den planlagte ladeperioden. Men det å faktisk lade opp bilen vil selvsagt prioriteres, så om det må lades et par timer uavhengig av strømprisen, så vil appen selvsagt sørge for dette – tomt batteri er det jo ingen som ønsker.

Kristina Hoff Wanderås, produktsjef i Fortum Smartlading, forteller at dette heller ikke krever spesiell infrastruktur for å få til:

– Det er mange som tror man må ha en avansert ladeboks for å bruke smartlading. Det trenger man ikke, alt du trenger er å koble sammen Fortum-appen og bilens app. Så ordner vi resten, sier hun.

Hun understreker også at det er flere faktorer som tas med i bildet når ladeplanen skal beregnes:

– Vi ser selvsagt på bilens batteristatus og strømprisen, men også for eksempel utetemperatur. Temperatur kan ha en del å si for optimal lading av batteriet. Med smartlading trenger du ikke tenke på hvordan dette kan påvirke ladingen.

I tillegg: Så lenge du har minst én bolig med Fortum-avtale, kan du lade på denne måten uansett hvor du kobler deg til. Dermed kan du reise til hytta og lade på akkurat samme måte, selv om det skulle være en hytte du leier eller slektshytte som storfamilien deler på.

Lommeboka vil altså takke deg om du velger Fortums strømavtale. Og kanskje viktigere: du kan senke skuldrene helt og lade stressfritt – uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Interessert i å bli kunde hos Fortum? Sjekk ut Smartlading her!

Gir rabatt på ladestasjoner landet rundt

Og om du trodde fordelene med Fortums avtale stanset for den norske mann (eller kvinne) i hus og hytte, eller for den saks skyld på skjær eller fiskevær, så tar du grundig feil. Med Charge & Drive-appen får du nemlig 15 prosent avslag på lading ved ladestasjoner landet rundt!

Det betyr at du selv i grisgrendte strøk vil ha mulighet for lading via Fortum. Charge & Drive har nemlig avtale med Norges største hurtigladenettverk, Recharge, samt de svært velutbygde og dekkende nettene til Oslo kommune og Kople. Recharge alene har hele 2600 ladestasjoner spredt i Norge, Sverige og Finland.

Dersom hytta du skal til rett og slett ikke har strøm, eller for eksempel kun har solcellepanel, så er alt du trenger å gjøre å gå til Charge & Drive-appen og finne nærmeste ladestasjon. Helt enkelt, helt smart og altså 15 prosent rimeligere.

Les mer om våre kundefordeler her!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen