Home Fortumbloggen Ørjan (53) har Fortum Smartlading: – Har spart mye mer enn jeg...

Strømmen har nådd rekordhøye priser, men nordmenn er stadig et elbil-elskende folk. Med Fortum Smartlading kan du både lade bilen og skåne lommeboka – helt automatisk, helt enkelt.

– Da strømprisene gikk opp, begynte jeg å titte litt rundt på markedet etter måter å spare på. Jeg Googlet litt, og fant ut at Fortum hadde et opplegg som lot meg gjøre dette veldig enkelt og automatisk. Så da tenkte jeg jo at dette her må jeg jo bare prøve!

Det sier Ørjan Haugen fra Andøya, som jobber som flyingeniør i Forsvarsmateriell og nå er bosatt på Jessheim. 53-åringen er en av de i Norge som sparer penger på å ha Fortum Smartlading, en tjeneste som lar deg lade bilen helt smart - helt automatisk. Det har seg nemlig slik at strømprisen varierer ganske mye gjennom et døgn, og derfor lønner det seg å lade når prisen er lavest.

Likevel er det ikke så veldig praktisk å stå opp klokka 03:00 om natta bare for å lade gunstig – men det trenger du da heller ikke. Fortum Smartlading gjør dette for deg, ved å lade når det er minst trafikk på strømnettet, og altså rimeligst strøm. Alt du som bruker gjør er å plugge i bilen, og om strømprisen er lav så vil bilen lade. Er den dyr, så stanser ladingen. Og siden strømprisen settes et døgn i forkant, er dette både veldig forutsigbart og veldig enkelt.

For å skaffe deg Fortum Smartlading må du allerede ha Fortum-strømavtale i minst én boenhet, og for Ørjan var ikke dette noe problem – han var allerede Fortum-kunde.

– Det var kjempeenkelt å komme i gang, og så er det jo en god følelse å spare strøm. Jeg bidrar til å jevne ut strømforbruket gjennom døgnet, noe myndighetene har oppfordret til. Så det er trivelig, må jeg si, sier han, men legger til:

– Det viktigste er jo at jeg sparer penger – de fleste er vel sin egen lommebok nærmest, sier han lattermildt.

Opp mot 2500 kroner spart på fem måneder

OMKinapel_Newslab_Fortum251

ENKEL OVERSIKT I APPEN: Fortums app gjør ladingen enkel og oversiktlig – og helt digital.

Det mest spennende her er selvsagt hvor mye Ørjan faktisk har spart. Estimatene han fikk på forhånd var at det kunne bli et par hundrelapper i måneden, noe han selv syntes var supert – men resultatene overgikk altså forventningene fullstendig.

– Jeg tegnet avtalen i slutten av juli, og begynte å bruke den fra august. Etter fem måneder hadde jeg spart opp mot 2.500 kroner på tjenesten, sier han engasjert.

Han understreker at dette var en langt større innsparing enn han noensinne hadde sett for seg – og i disse tider med svært høye strømpriser er det helt klart gull verdt.

Ørjan er i det hele tatt svært imponert over Fortum Smartlading etter å ha brukt tjenesten en stund:

– Forventningene var jo mye lavere enn det faktiske resultatet. Det gir en god følelse å bruke tjenesten, rett og slett!

Oppstartsprisen på 29 kroner i måneden for smartladingen synes han derfor er vel verdt hver eneste krone, gitt de store innsparingene ellers.

Alle Fortum Smartlading-brukere får dessuten tilgang på smartlading også i boenheter som ikke selv har Fortum som strømleverandør. I tilegg til dette får man også tilgang på 15 prosent rimeligere lading på 2700 ladestasjoner i hele Norden via Charge & Drive-appen.

Krever ikke noe spesielt utstyr eller oppsett

OMKinapel_Newslab_Fortum216

Midt i blinken: Ørjan synes Fortum Smartlading er midt i blinken for hans bil og utstyr, og mener dette gjør hverdagen hans betydelig enklere og mer stressfri.

Du trenger heller ikke noen installering eller spesielt utstyr for å kunne bruke smartladingen – alt du trenger er en bil med elektrisk fremdrift, en standard garasjelader for elbil og strømavtale fra Fortum. Deretter er det bare å laste ned Fortums app, og lade smart, enkelt og – aller viktigst – så gunstig som mulig.

I Ørjans tilfelle var dette derfor helt uproblematisk. Han kjører en Audi E-Tron fra 2019, en helelektrisk SUV, og har en vanlig hurtiglader fra Tesla (11 kW, 400V). Med Fortum Smartlading er denne kombinasjonen ifølge Ørjan midt i smørøyet, av flere grunner:

– Jeg kan lade bilen fra 20 til 80 prosent kapasitet i løpet av 3-4 timer, altså omtrent samme periode der strømmen er aller rimeligst midt på natta. Så det er jo bra, ja, helt supert.

– Du kan også stille inn appen slik at den vet når du trenger bilen ferdigoppladet. Så hvis du trenger fulladet bil klokka 07:00 om morgenen, så kan du garantere det. Også kan du selvsagt skru av smartladingen om du av en eller annen grunn er nødt til å lade midt på dagen, for eksempel, opplyser han.

OMKinapel_Newslab_Fortum091

Han synes også Fortums app gir ham det han trenger, selv om han også skulle ønske at de kunne tilby flere ting og gjøre den litt enklere. Men han har allerede sett forbedringer – han forteller blant annet at innloggingen i appen nå er lynrask, etter en oppdatering. Appen inneholder også annen informasjon for deg med Fortum-strømavtale, og er dermed en mer helhetlig løsning enn bare en app for bilen din.

Ørjan er uansett krystallklar på at smartlading er en stor fordel:

– Det er veldig viktig for meg at Fortum tilbyr Smartlading, for om jeg ikke hadde hatt dette kunne jeg nok fort byttet til andre leverandører. Men dette gir Fortum en helt klar fordel, avslutter han.

Vil du prøve Fortum Smartlading? Her kan du lese mer om tjenesten og bestille!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen