Home Fortumbloggen Så mye penger bruker du på å dusje

De fleste nordmenn dusjer hver dag, og noen flere ganger om dagen. Hvor mye koster det oss egentlig?

Dersom vannet i vannledningen før oppvarming holder ti grader, og vi tenker at vanntemperaturen bør være minst 37 grader for en varm og deilig dusj, må det varmes opp med 27 grader. Med en dusjlengde på ti minutter og et vannforbruk på 16 liter i minuttet (Enova), vil en gjennomsnittlig dusj bruke cirka 160 liter vann. Å varme opp så mye vann vil bruke omtrent 5 kilowatt timer (kWh) med strøm.

Er du nysgjerrig på kilowattimer og andre strømrelaterte ord? Vi har laget en ordliste her!

Med et energiforbruk på omtrent 5 kWh og en strømprise på 1 krone per kWh (gjennomsnittlig strømpris i 2017 inkludert moms, avgifter og nettleie), ser vi at en gjennomsnittlig dusj koster omtrent fem kroner.

Penger å spare

Det er ikke så mye penger, men dersom du kutter ned litt på tiden du bruker i dusjen kan du likevel fort spare en del kroner i løpet av året. Om du dusjer daglig blir den årlige kostnaden for en ti minutters dusj omtrent 1800 kroner! For en familie på fire tilsvarer dette 7200 kroner. I en husstand med tenåringer eller andre som har en tendens til å bruke mye tid i dusjen, kan kostnadene bikke 10 000 kroner i året kun på dusjing (dersom alle dusjer i underkant av 20 minutter hver dag).

Det kan altså være en del penger å spare på å kutte tiden du bruker i dusjen, dersom du ønsker å bruke mindre penger på strømregningen!

Legg gjerne igjen en kommentar og fortell oss hvor lang tid dine familiemedlemmer bruker i dusjen, og hvor mye penger dere kan spare!

 

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen