Home Fortumbloggen Slik kan du lade mobilen med sykkelen

Husker du dynamoen som fikk sykkellykta til å lyse opp når du tråkket på pedalene? Nå har det kommet en lader som bruker samme prinsipp til å gi strøm til mobilen og andre USB-apparater.

The Atom er en dynamo du kan koble til sykkelhjulet for å lage lade mobiltelefonen eller andre dingser som går på strøm.

— Vi ønsker å støtte ren, pålitelig og bærbar backup-strøm til rimelige priser. Hvor som helst og når som helst, sier David Delcourt i Siva, selskapet som produserer The Atom.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Inspirert av strømbehov på landsbygda i Afrika

Ideen til å lage laderen fikk han og medgrunnlegger Aaron Latzke da de møtte lederen av en Masai-stamme i Kenya i 2014. Han hadde behov for å lade iPhon-en sin, hvor han blant annet mottok helseinformasjon, men han hadde ikke tilgang på strøm. Inspirert av dette problemet utviklet Delcourt og Silva The Atom, som konverterer momentet som oppstår når man tråkker på pedalene og hjulene går rundt til elektrisk strøm.The Atom

Modernisert dynamo

Med andre ord fungerer laderen på akkurat samme måte som den tradisjonelle dynamoen som ga lys til sykkellykten din, og The Atom genererer nok strøm til å lade opp et hvilket som helst USB-apparat. Du kan velge å feste dingsen du vil lade til sykkelen og lade den opp mens du sykler, men det er også mulig å koble fra det dynamoens medfølgende batteri når du er ferdig med å sykle og bruke det som en powerbank. Skulle du ønske å lade opp powerbanken med strøm fra en vanlig stikkontakt i stedet for å sykle, er også det mulig.

— Våre viktigste kunder er sykkelturister, sykkelpendlere og syklister i byene. The Atom er som en billader for sykkel; USB-strøm til mobilen, GoPro, GPS og andre dingser – alt fra bevegelseskraften til sykkelen din, sier Delcourt.

Hvis du vil finne ut mer om laderen, kan du sjekke den ut her.

Har du prøvd en USB-lader til sykkel før? Legg gjerne igjen en kommentar!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen