Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Smartlading av elbil er framtidens lademetode

Tenk deg at du har en ladestasjon hjemme, som selv greier å finne ut når strømmen du lader elbilen din med er billigst.

Å lade elbil hjemme er i utgangspunktet veldig enkelt, og som regel gjør man det når man er ferdig med dagens oppgaver. Da plugger du bilen i laderen, og der står den til du skal på jobb igjen i morgen tidlig. Med «full tank» er du da klar til å gjøre unna neste dags arbeidsoppgaver.

Unngå pristopper

Det geniale med en smart ladeboks er at den henter inn prisen for strøm i forkant, slik at den selv vet når den skal lade elbilen din, og det gjør det både billigere og enklere for deg.

– Det den smarte ladeboksen gjør, er at den på forhånd henter inn priser fra den nordiske strømbørsen Nord Pool. Deretter sørger den for å lade elbilen din når strømmen er billigst. Dette gjør at du unngår pristoppene, og heller lader når strømprisen ligger og koser seg nede i dalene, forteller ansvarlig for hjemmelading i Fortum, Espen Skaar.

En smart ladeboks er også en oppkoblet ladeboks, og en oppkoblet ladeboks er mye enklere å oppgradere i framtiden. Den kan i tillegg feilsøkes eksternt, slik at man for eksempel slipper å booke hjemmebesøk av reparatør. Alt gjøres online.

– Ladeboksen er koblet til internett. Dette gjør at den er fullstendig oppgraderbar, og klar til å oppdateres når som helst og hvor som helst. Den er også mye sikrere enn for eksempel lading via vanlig stikkontakt, og også opptil flere ganger raskere, sier Skaar.

 

Lade elbilen når strømmen er billigst? Klikk her om du er interessert i smarte ladetjenester for elbil

Helt automatisk

Det skjer en god del i strømmarkedet. Utrulling av smarte strømmålere (AMS) pågår, og timeprising av strøm er rett rundt hjørnet. Med en timeavregnet strømavtale får man muligheten til å flytte strømforbruket sitt til de timene som er billigere. Dette kan gjøre en smart ladeboks til en smart investering.

Det beste med smart lading er at hele prosessen er helautomatisert.

– Smart lading er en komplett automatisk prosess. Det eneste du må gjøre selv er å plugge kontakten i bilen, avslutter Skaar.

For såpass langt har vi ikke kommet enda, at ladeboksen gjør akkurat det for deg, men ingen vet hva framtiden bringer.

Vi vil gjerne høre fra deg som er interessert i smartlading av elbil. Klikk her for mer.

Relaterte innlegg

Bevegelse

   |   
Det hevdes i blant at elbiler er mer brannfarlige enn andre biler, og bør holdes unna parkeringsgarasjer. Vi har undersøkt om det stemmer.
Les mer

Bevegelse

   |   
Batteriet er elbilens hjerte, og elbilens mest dyrebare element. Da er det heller ikke så rart at vi kan uroe oss over nedsatt kapasitet og dårligere brukeropplevelse. ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå