Home Fortumbloggen Strømadaptere for reise

file-page11.jpg

Her får du en oversikt over hvilke populære ferieland du må ha med strømadapter til, og hva du bør gjøre hvis du har glemt den hjemme.

I alt stresset med å pakke, finne noen til å passe hunden og å tømme kjøleskapet, er det fort gjort å glemme å pakke med en adapter så de elektriske duppedittene fungerer uansett om du er i Canada eller på Fiji. Dersom du er en av dem som er flinke til å planlegge og er tidlig ute, finner du en lett-forståelig oversikt over hva slags stikkontakter som vanligvis er i bruk i landene nordmenn liker å besøke nederst på siden. Da kan du bare svippe innom Elkjøp, Clas Ohlson eller lignende og kjøpe med (og pakke ned!) riktig adapter, koble inn hvilepulsen og sette deg på flyet.

Skulle du befinne deg adapterløs i utlandet med eventyr som venter og en døende mobiltelefon, er det fortsatt ting du kan gjøre for å redde situasjonen! Ofte har de adaptere til utlån eller salgs i resepsjonen på internasjonale hoteller, du må bare huske å spørre. Ellers er det som regel mulig å få kjøpt adaptere på flyplassen, i små telefonsjapper og kiosker, og noen steder også på supermarked. I verste fall (om du er virkelig desperat) kan du spørre naboen i rommet eller leiligheten ved siden av om de har en adapter å låne deg.

Oversikt over kontakter

I bildet øverst i artikkelen finner du en nummerert oversikt over ulike kontakter som benyttes rundt omkring i verden. I listen nedenfor finner du en liste over vanlige feriemål, med hvilke land som benytter de ulike typene kontakter.

I Norge bruker vi stikkontakttype 1 og 2. Disse kalles også for Europlug og Schuko.

LES OGSÅ: Hva er en Schuko-kontakt?

Til disse landene trenger du ikke å ta med strømadapter:

LAND TYPE STIKKONTAKT
Belgia 1, 3
Brasil 1, 8
Chile 1, 2
Danmark 1, 2, 3, 9
Finland 1, 2
Frankrike 1,3
Hellas 1, 2
India 1, 11, 14
Island 1, 2
Italia 1, 2, 10
Kroatia 1, 2
Maldivene 1, 4, 9, 10, 12, 14
Marokko 1, 3
Nederland 1, 2
Polen 1, 3
Portugal 1, 2
Russland 1, 2
Spania 1, 2
Sveits 1, 12
Sverige 1, 2
Thailand 1, 5, 6, 13
Tyrkia 1, 2
Tyskland 1, 2
Vietnam 1, 5, 14
Østerrike 1, 2

 

Skal du reise hit, bør du pakke med deg et adapter:

LAND TYPE STIKKONTAKT
Australia 7
Canada 5, 6
Hong Kong 4
Kina 4, 5, 7
Mexico 5, 6
Storbritannia 4
Tanzania 4, 14
USA 5, 6

 

Et lite tips fra oss på tampen; kjøp en multifunksjonsadapter og ha den liggende på et fast sted i kofferten når du ikke er på reise. På den måten er du alltid forberedt!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen