Home Fortumbloggen Går strømregningen i taket hvis jeg kjøper elbil?

Mange frykter at strømregningen går i taket når man får en elbil som skal lades. Men gjør den egentlig det? Her gir vi deg svaret!

Ifølge Statistisk sentralbyrå kjører norske personbiler i snitt 12 289 kilometer i året. Å lade elbilen koster 1,5 til 2 kroner per mil når bilen lades hjemme. Det gir oss følgende regnestykke:

1229 mil * 2 kr = 2458 kr

Dersom vi runder opp i alle ledd vil det altså si at strømregningen øker med 2500 kroner i året for en gjennomsnittlig bilist som skaffer seg elbil. Det betyr at strømregningen din bare går opp med litt over 200 kroner i måneden! Hvor mye bruker du per måned på drivstoff til din bensin- eller dieselbil?

Les mer om hva det koster å kjøpe og eie elbil på vår samleside: Passer elbil for meg?

Hva er prisen for en bensinbil?

Gitt en bensinpris på 15 kr vil en bensinbil som bruker 0,7 liter per mil koste:

1229 mil * (0,7 * 15) = 12904,50 kr

Det utgjør en forskjell på 10 446,50 kroner i året mellom elbilen og bensinbilen!

Få gratis ladebrikke for lading på tur

Moderne elbiler har en rekkevidde på alt fra 10 til 50 mil, avhengig av størrelsen på batteriet. Dersom du behøver å hurtiglade elbilen når du skal på tur, så gjøres det enkelt med ladebrikke fra Fortum Charge & Drive. Du kan bestille gratis ladebrikke i appen vår for iPhone og Android!

Hjemmelader anbefales av myndighetene

Skal du lade bilen hjemme anbefales det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at du setter opp en veggmontert ladestasjon for lading av bilen, i stedet for å benytte en vanlig stikkontakt. Det gir både tryggere, raskere og enklere lading.

Les mer om hvorfor lading med stikkontakt ikke anbefales.

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen