Home Fortumbloggen Tips til hvordan du kan redusere oppvarmingskostnadene

Mange huseiere lurer på hvordan de kan håndtere høye strømpriser. Oppvarmingen står for omtrent 80 prosent av kostnaden, så med noen justeringer kan man spare mye!

Tette vinduer og dører. Å bruke penger på varme som forsvinner gjennom vinduskarmer og dørkarmer gjør ingen glade. Husk også at dørene til garasjen, loftet eller kjellerplassen kan være energityver. I eldre hus kan det til og med være på tide å bytte ut vinduene med nye, energieffektive utgaver.

Sjekk hvilke varmeenheter som er i boligen. Kanskje det er behov for en varmepumpe i noen rom, mens andre kan takle kjøligere temperaturer? Har du direktevirkende strøm er det gode muligheter for å spare penger med andre løsninger.

Senk temperaturen. Det kjedeligste tipset er ofte det mest effektive. Ved å redusere varmen med en enkelt grad kan du vanligvis redusere oppvarmingskostnaden med så mye som fem prosent. Frem med tøfler, sokker, gensere og tepper!

Sjekk møblene. En vanlig feil er å plassere en stor sofa eller kommode rett foran varmelementene. Ikke bare er dette brannfarlig, men man utnytter varmen svært dårlig.

Kutt ned på hverdagsluksus. Bekvemmeligheter som gulvvarme, håndkletørker og lange stunder i varme badekar bør revurderes, i hvert fall i perioder med høyere priser.

Ta i bruk Fortum Smart varmestyring. I Fortum-appen og på Min side kan du koble til dine smarte varmeovner så du slipper å varme opp boligen din unødvendig! Sett ønsket temperatur og tidspunkt, så fikser vi resten. Aktiver dag- og nattsenking så du kan redusere kostnadene og spare strøm når du ikke trenger oppvarming. Du kan også overstyre programmene hvis du skulle trenge det. Dette passer godt hvis du føler deg litt ekstra frossen en dag eller når du er på hjemmekontor.

Test ut Smart varmestyring her!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen